If you would like to receive the Food Pillory News via email,
please register your e-mail address by clicking on @ sign in the upper right corner of the page.
If you would like to receive the Food Pillory News via email,
please register your e-mail address by clicking on @ sign in the upper right corner of the page.
V ovocném víně byla zjištěna přítomnost syntetického barviva - azorubinu, které nebylo uvedeno v označení.
V chuti a vůni vína byly patrné oxidáza a nežádoucí biologické procesy - sekundární fermentace.
Oxidáza vína je vadou, kdy víno má většinou velmi vysokou až nahnědlou barvu a chuť a vůni po jablkách.
Sekundární fermentace (druhotné kvašení) je nežádoucí kvašení zbytkového cukru ve víně, projevuje se štiplavou chutí a vůní po oxidu uhličitém, případně i vznikem zákalu.
Ve výrobku byla zjištěna přítomnost látky 2-phenylethylamin v množství, které již není možné považovat za bezpečné.
Phenylethylamin je hormon a alkaloid skupiny amfetaminu.
O tomto výrobku již SZPI informovala v tiskové zprávě ze dne 17.12.2020 Potravinářská inspekce varuje před doplňkem stravy škodlivým pro lidské zdraví.
Information about the project Food pillory
Definition of basic food industry term and concepts.
Answers to your questions.