If you would like to receive the Food Pillory News via email,
please register your e-mail address by clicking on @ sign in the upper right corner of the page.
If you would like to receive the Food Pillory News via email,
please register your e-mail address by clicking on @ sign in the upper right corner of the page.
V potravině byl překročen maximální limit reziduí pesticidů - chlorpyrifos více než čtyřnásobně a ethylenoxid pětinásobně.
Uvnitř výrobku pod obalem byl zjištěn výskyt mrtvých hmyzích škůdců a stop po jejich činnosti (pavučinky, poškozené nudle). Potravina se nepovažuje za bezpečnou, pokud jeví známky kažení.
Vzorek oleje byl odebrán z fritézy. Fritovací olej vykazoval známky tepelného rozkladu - chuť typická pro přepálený olej, palčivá, mírně zvýšená viskozita, byly přítomné zuhelnatělé zbytky dříve smažených potravin, obsah polymerních triacylglycerolů byl vyšší, než připouští příslušný právní předpis.
Výrobek obsahoval mléčnou bílkovinu v množství větším, než se do výrobku může dostat tzv. nezáměrnou křížovou kontaminací při dodržení pravidel správné výrobní praxe.
V potravině byla zjištěna přítomnost omamné látky - ekgonin. Do potravin je zakázáno přidávat omamné nebo psychotropní látky.
Information about the project Food pillory
Definition of basic food industry term and concepts.
Answers to your questions.