Go to:
Food pillory
Sauvignon Blanc, bílé polosladké víno, vyrobeno v Moldavsku, alk. 11,5 % obj.

Víno mělo nahnědlý odstín. Chuť a vůně byly oxidativní.

Oxidáza vína je vadou, kdy víno má většinou velmi vysokou až nahnědlou barvu a chuť a vůni po jablkách. Oxidáza vzniká nekontrolovatelným stykem vína se vzdušným kyslíkem.

Používaný fritovací olej

Vzorek oleje byl odebrán z fritézy. Fritovací olej vykazoval známky tepelného rozkladu - hnědá barva oleje nebo tuku, konzistence viskózní, vůně typická pro přepálený olej, chuť typická pro přepálený olej. Obsah polymerních triacylglycerolů byl vyšší, než připouští příslušný právní předpis.

Fíky čerstvé

V potravině byl překročen maximální limit reziduí pesticidu azoxystrobin, a to pětkrát.

Rozinky Raisin Sultana

V potravině byl překročen povolený limit pro obsah kontaminující látky - ochratoxinu A.

kuřecí horní stehna

U potraviny byl zjištěn nakyslý zápach typický pro kažení kuřecího masa.

Potravina se nepovažuje za bezpečnou, pokud jeví známky kažení.

UHLÍŘSKÁ PEČENĚ

U potraviny byl zjištěn zápach, který nebyl typický pro danou potravinu, povrch potraviny byl lepkavý.

Potravina se nepovažuje za bezpečnou, pokud jeví známky kažení.

Potravina měla prošlé datum použitelnosti.

ŠUNKA NEJVYŠŠÍ JAKOSTI

U potraviny byl zjištěn zápach, který nebyl typický pro danou potravinu, povrch potraviny byl lepkavý.

Potravina se nepovažuje za bezpečnou, pokud jeví známky kažení.

Potravina měla prošlé datum použitelnosti.

KOMINICKÝ ČESNEKOVÝ SALÁM

Na povrchu potraviny byl zjištěn výskyt kolonií plísní bílé barvy viditelné pouhým okem přes obal potraviny. Potravina se nepovažuje za bezpečnou, pokud jeví známky kažení.

Closed establishments
Akát Pension s.r.o.
Restaurant Akát Pension s.r.o.
Nádražní 851/42, 150 00 Praha
Occurrence of mould on the equipment
Strongly neglected cleaning
Strong fouling of entire premises
Filth on the walls
Filth on the floor
Filth on shelves or equipment
Strongly fouled cooling equipment (no other storing premises available)
Size or organisation of the premises for production of foodstuffs fail to ensure good hygiene practice
Size or organisation of the premises for storing of foodstuffs fail to ensure good hygiene practice
Pvimark s.r.o.
Wholesale Pvimark s.r.o.
Na Okruhu 487/8, 142 00 Praha 4
Occurrence of mice excrements
Damage of the ceiling
MICHAL GROSMAN
Restaurant MICHAL GROSMAN
Věšín 60, 262 43 Věšín
Occurrence of mice excrements
Occurrence of dead mice
Traces of exposure and occurrence of mice
Occurrence of mould on the walls
Filth on the floor
Strongly fouled cooling equipment (no other storing premises available)
Corrosion of metal construction (shelves)
DUŠAN ŠTEFL
Restaurant DUŠAN ŠTEFL
Lázky 698, 755 01 Vsetín
Occurrence of mice excrements
Occurrence of insects
Unavailable warm water supply - hygienic cleaning of dishes and glass impossible
Unavailable warm water supply for washing hands
Strongly neglected cleaning
Fouled kitchen equipment
Strong fouling of entire premises
Filth on the walls
Filth on the floor
Filth on shelves or equipment
Risk of contamination of foodstuffs due to unsatisfactory premises
Size or organisation of the premises for sale of foodstuffs fail to ensure good hygiene practice
QUANG HUY ĐINH
Retail QUANG HUY ĐINH
Bezručova 1598/59, 500 02 Hradec Králové
Occurrence of mice excrements
Traces of exposure and occurrence of mice
Filth on the floor
Filth on shelves or equipment
Jednota, obchodní družstvo Tábor
Retail Jednota, obchodní družstvo Tábor
Leskovická 2693, 390 03 Tábor
Occurrence of mice excrements
Occurrence of dead mice
Strongly neglected cleaning
Filth on the floor
Strongly fouled cooling equipment (no other storing premises available)
MIROSLAVA TRNKOVÁ
Confectionery, cafe, ice cream parlor
MIROSLAVA TRNKOVÁ
třída Karla IV. 774, 500 02 Hradec Králové
Unavailable warm water supply - hygienic cleaning of dishes and glass impossible
Unavailable warm water supply for washing hands
Filth on the floor
Filth on shelves or equipment
ZBYNĚK MIKOLÁŠ
Restaurant ZBYNĚK MIKOLÁŠ
Butovická 24/64, 158 00 Praha
Occurrence of mould on the walls
Occurrence of mould on the ceiling
Strongly neglected cleaning
Strong fouling of entire premises
Filth on the floor
Filth on shelves or equipment
Strongly fouled cooling equipment (no other storing premises available)
Damage of the walls
Damage of the ceiling
Risk of contamination of foodstuffs due to unsatisfactory premises
Risky websites
https://wellness4you.cz/
Website
State of the date 10/10/2025
https://wellness4you.cz/
Multiple products
https://cz.insuvlb.com
Website
State of the date 8/12/2025
https://cz.insuvlb.com
Insuvit
https://golden-balance.org/
Website
State of the date 5/30/2025
https://golden-balance.org/
Uri-Care PRO MAX ULTRA
https://cs.penoxal.com/
Website
State of the date 5/12/2025
https://cs.penoxal.com/
Penoxal
Access to these websites from the Czech Republic has been blocked
https://lekarnavitalske.cz/
Website
State of the date 5/7/2025
https://lekarnavitalske.cz/
Multiple products
https://cz.retpress.shop/
Website
State of the date 4/29/2025
https://cz.retpress.shop/
BeSlimmer CZ, Collagenico CZ, Proctotivo CZ, Diabevico CZ, Veniseptico CZ, Flexavico CZ, Urovico CZ, Cariovico CZ, Audiovico CZ
Information about the project Food pillory

Information about the project Food pillory

Term Dictionary

Definition of basic food industry term and concepts.

FAQ

Answers to your questions.