If you would like to receive the Food Pillory News via email,
please register your e-mail address by clicking on @ sign in the upper right corner of the page.
If you would like to receive the Food Pillory News via email,
please register your e-mail address by clicking on @ sign in the upper right corner of the page.
Vzorek oleje byl odebrán z fritézy. Fritovací olej vykazoval známky tepelného rozkladu - tmavě hnědá barva oleje nebo tuku, konzistence výrazně viskózní, vůně typická pro přepálený olej, přítomnost modrošedého kouře, chuť typická pro přepálený olej, hořká, přítomnost části zuhelnatělých zbytků dříve smažených potravin. Obsah polymerních triacylglycerolů byl vyšší, než připouští příslušný právní předpis.
Vzorek oleje byl odebrán z fritézy. Fritovací olej vykazoval známky tepelného rozkladu - hnědá barva oleje nebo tuku, konzistence viskózní, vůně typická pro přepálený olej, přítomnost modrošedého kouře, chuť typická pro přepálený olej, palčivá, přítomnost části zuhelnatělých zbytků dříve smažených potravin. Obsah polymerních triacylglycerolů byl vyšší, než připouští příslušný právní předpis.
Na povrchu potraviny byl zjištěn výskyt kolonií plísní šedozelené barvy viditelné pouhým okem.
Potravina se nepovažuje za bezpečnou, pokud jeví známky kažení.
Information about the project Food pillory
Definition of basic food industry term and concepts.
Answers to your questions.
szpi.gov.cz