Chcete dostávat novinky z webu
Potraviny na pranýři?
Přihlaste svůj email zde.
Ve víně byla prokázána přítomnost histaminu, přestože na webových stránkách www.vinocibulka.cz, na kterých proběhl nákup kontrolního vzorku, bylo víno označeno jako "bez histaminu".
Spotřebiteli tak byla poskytnuta zavádějící informace o složení potraviny.
V kuřecím mase byla prokázána přítomnost patogenní bakterie Salmonella Infantis, která může způsobit onemocnění zvané salmonelóza.
O tomto výrobku již SZPI informovala v tiskové zprávě ze dne 9. 10. 2023 Potravinářská inspekce upozorňuje na další dva případy salmonely v kuřecím mase ze zahraničí.
V potravině byl překročen maximální limit reziduí pesticidů - chlorfenapyr sedminásobně, famoxadon téměř trojnásobně a prochloraz pětinásobně.
Informace o projektu Potraviny na pranýři
Vysvětlení základních pojmů potravinářské terminologie a pojmů použitých na webu Potraviny na pranýři.
Popis nevyhovujících parametrů jednotlivých komodit potravin.
Odpovědi na dotazy spotřebitelů.