Chcete dostávat novinky z webu
Potraviny na pranýři?
Přihlaste svůj email zde.
V potravině byl překročen maximální limit reziduí pesticidů - chlorpyrifos více než čtyřnásobně a ethylenoxid pětinásobně.
Uvnitř výrobku pod obalem byl zjištěn výskyt mrtvých hmyzích škůdců a stop po jejich činnosti (pavučinky, poškozené nudle). Potravina se nepovažuje za bezpečnou, pokud jeví známky kažení.
Vzorek oleje byl odebrán z fritézy. Fritovací olej vykazoval známky tepelného rozkladu - chuť typická pro přepálený olej, palčivá, mírně zvýšená viskozita, byly přítomné zuhelnatělé zbytky dříve smažených potravin, obsah polymerních triacylglycerolů byl vyšší, než připouští příslušný právní předpis.
Výrobek obsahoval mléčnou bílkovinu v množství větším, než se do výrobku může dostat tzv. nezáměrnou křížovou kontaminací při dodržení pravidel správné výrobní praxe.
V potravině byla zjištěna přítomnost omamné látky - ekgonin. Do potravin je zakázáno přidávat omamné nebo psychotropní látky.
Informace o projektu Potraviny na pranýři
Vysvětlení základních pojmů potravinářské terminologie a pojmů použitých na webu Potraviny na pranýři.
Popis nevyhovujících parametrů jednotlivých komodit potravin.
Odpovědi na dotazy spotřebitelů.