Go to:
Food pillory
Ženšen pravý

Ve výrobku byly překročeny maximální limity pro obsah reziduí pesticidů.

EREKTIN XXL

Výrobek obsahoval podstatně méně koenzymu Q10, než bylo uvedeno na obale.

Spotřebiteli tak byly poskytnuty zavádějící informace o složení potraviny.

Rozinky (TESCO)

Ve výrobku bylo zjištěno překročení maximálního limitu kontaminující látky - ochratoxinu A.

Jedná se o mykotoxin, který má imunotoxické, teratogenní a karcinogenní účinky.

víno červené suché, alk.10,5% obs.

Chuť a vůně vána byly po nežádoucích těkavých látkách.

Nežádoucí těkavé látky - octovatění vína je choroba vína způsobená aerobními bakteriemi octového kvašení. Projevuje se ostrou octovou vůní a chutí.

Pálava, MZV, polosladké, alk.12% obj.

Ve víně byl zjištěn nepovolený přídavek syntetického glycerolu.

Glycerol je přirozenou součástí vína, ve kterém vzniká jako vedlejší produkt při kvašení. Množství glycerolu je závislé na použitých kvasinkách a na teplotě během kvašení. Jeho přítomnost vínu dodává hladkost a plnost. Přídavek syntetického glycerolu do vína však není povolen.

rosé MIRACLE, suché víno růžové, alk.11,0%vol.

V chuti a vůni byla patrná silná oxidáza. Víno bylo zakalené.

Oxidáza vína je vadou, kdy víno má většinou velmi vysokou až nahnědlou barvu a chuť a vůni po jablkách.

white MIRACLE, polosladké víno bílé, alk.10,5%vol.

V chuti a vůni byla patrná silná oxidáza.

Oxidáza vína je vadou, kdy víno má většinou velmi vysokou až nahnědlou barvu a chuť a vůni po jablkách.

TESCO ananas proslazený kostky

Výrobek obsahoval aditivní látku - barvivo azorubin E 122, které nebylo uvedeno na obale.

Closed establishments
JIU YUAN s.r.o.
Restaurant JIU YUAN s.r.o.
Jugoslávská 661/23, 120 00 Praha 2
Poor hygiene conditions on the toilets
Occurrence of mould at the premises
Occurrence of mould in cooling equipment
Strongly neglected cleaning
Fouled kitchen equipment
Strong fouling of entire premises
Filth on the walls
Filth on the floor
Filth on shelves or equipment
Strongly fouled cooling equipment (no other storing premises available)
Damage of the walls
Premises used also for storing of items that could have impact on food quality or safety
Risk of contamination of foodstuffs due to unsatisfactory premises
Size or organisation of the premises for storing of foodstuffs fail to ensure good hygiene practice
Inappropriate storing of foodstuffs
SHODZIKU, s.r.o.
Retail SHODZIKU, s.r.o.
Kladenská 540/34, Praha 6 - Vokovice
Occurrence of mice excrements
Failure to protect premises against the access of pests
Strongly neglected cleaning
Filth on the floor
Miroslav Hrubý
Retail Miroslav Hrubý
Černická 170, 252 45 Zvole - Černíky
Occurrence of mice excrements
Filth on shelves or equipment
Van Dung Tran
Retail Van Dung Tran
Vrchlického 1311/31, 419 01 Duchcov
Occurrence of mice excrements
Occurrence of dead mice
Occurrence of insects
Foodstuffs damaged by pests
Strongly neglected cleaning
Filth on the floor
Premises used also for storing of items that could have impact on food quality or safety
Trieu Hai Ho
Wholesale Trieu Hai Ho
Libušská 319/126, 142 00 Praha
Occurrence of mice excrements
Failure to protect premises against the access of pests
Risk of contamination of foodstuffs due to unsatisfactory premises
Inappropriate storing of foodstuffs
YE LI JUN s.r.o.
Restaurant YE LI JUN s.r.o.
Bozděchova 637/9, 150 00 Praha 5 - Smíchov
Unavailable warm water supply for washing hands
Occurrence of mould at the premises
Occurrence of mould in cooling equipment
Strongly neglected cleaning
Fouled kitchen equipment
Accumulation of waste
Strong fouling of entire premises
Filth on the walls
Filth on the floor
Filth on shelves or equipment
Strongly fouled cooling equipment (no other storing premises available)
Premises used also for storing of items that could have impact on food quality or safety
Corrosion of metal construction (shelves)
Risk of contamination of foodstuffs due to unsatisfactory premises
Size or organisation of the premises for production of foodstuffs fail to ensure good hygiene practice
Size or organisation of the premises for storing of foodstuffs fail to ensure good hygiene practice
Nguyen Thu Vuong
Restaurant Nguyen Thu Vuong
Libušská 319/126, 142 00 Praha
Occurrence of mice excrements
Failure to protect premises against the access of pests
Occurrence of mould in cooling equipment
Strongly neglected cleaning
Filth on the floor
Risk of contamination of foodstuffs due to unsatisfactory premises
Inappropriate storing of foodstuffs
RIA, spol. s r.o.
Wine bar or shop RIA, spol. s r.o.
Fabiánova 507/8, 150 00 Praha 5 - Košíře
Occurrence of mould on the walls
Damage of the walls
Premises used also for storing of items that could have impact on food quality or safety
Informations
Risky websites and products

List of risky websites and products.

Term Dictionary

Definition of basic food industry term and concepts.

FAQ

Answers to your questions.