Go to:
Food pillory
Sendvičový nářez

Výrobek silně zapáchal po kažení. Potravina se nepovažuje za bezpečnou, pokud jeví známky kažení.

U potraviny nebyla uchována originální etiketa ani její kopie, takže nebylo možné určit datum použitelnosti potraviny stanovené výrobcem.

Med akátový květový

Na etiketě výrobku byl uveden neexistující výrobce. Více viz tisková zpráva SZPI ze dne 23.3.2018 "SZPI varuje prodejce a spotřebitele – na trhu se vyskytuje med s falešnými doklady".

 

Obsah látky hydroxymethylfurfural (HMF) byl několikanásobně vyšší, než je stanoveno v přílušném právním předpise. Hydroxymethylfurfural (HMF) je látka, která vzniká například při vyšších teplotách během zpracování medu.

Aktivita enzymu diastáza byla nižší, než je stanoveno v příslušném právním předpise. Aktivita enzymu klesá například stárnutím medu.

Med měl vyšší hodnotu vodivosti, než je stanoveno příslušnou vyhláškou.

HRÁCH ŽLUTÝ LOUPANÝ CELÝ

Uvnitř potraviny se vyskytovali živí i mrtví škůdci.

Výskyt škůdců byl zjištěn i na provozovně.

HRÁCH ŽLUTÝ LOUPANÝ CELÝ

Uvnitř potraviny se vyskytovali živí i mrtví škůdci.

Výskyt škůdců byl zjištěn i na provozovně.

Český med květový smíšený

Na etiketě výrobku byl uveden neexistující výrobce. Více viz tisková zpráva SZPI ze dne 23.3.2018 "SZPI varuje prodejce a spotřebitele – na trhu se vyskytuje med s falešnými doklady".

 

Na etiketě bylo uvedeno, že se jedná o med, avšak výrobek neměl charakteristické vlastnosti medu. Do medu se s výjimkou jiného druhu medu nesmí přidávat žádné jiné látky, ani látky přídatné.

Byl zjištěn nepovolený přídavek sladidel. Barva výrobku byla tmavohnědá s nádechem až do červenohněda. Vůně a chuť byly netypické pro med, chuť sladká, bylinná, ovocná, sladová. Aktivita diastázy (enzymu přirozeně se vyskytujícím v medu), byla pod stanovitelnou hodnotou. Obsah látky hydroxymethylfurfural (HMF) byl několikanásobně vyšší, než je stanoveno v příslušném právním předpise. HMF je látka, která vzniká například při vyšších teplotách během zpracování medu.

Med lesní - medovicový

Na etiketě výrobku byl uveden neexistující výrobce. Více viz tisková zpráva SZPI ze dne 23.3.2018 "SZPI varuje prodejce a spotřebitele – na trhu se vyskytuje med s falešnými doklady".

 

Na etiketě bylo uvedeno, že se jedná o med, avšak výrobek neměl charakteristické vlastnosti medu. Do medu se s výjimkou jiného druhu medu nesmí přidávat žádné jiné látky, ani látky přídatné.

Byl zjištěn nepovolený přídavek sladidel. Barva výrobku byla tmavohnědá s nádechem až do červenohněda. Vůně a chuť byly netypické pro med, chuť sladká, bylinná, ovocná, sladová. Aktivita diastázy (enzymu přirozeně se vyskytujícím v medu), byla pod stanovitelnou hodnotou. Obsah látky hydroxymethylfurfural (HMF) byl několikanásobně vyšší, než je stanoveno v příslušném právním předpise. HMF je látka, která vzniká například při vyšších teplotách během zpracování medu.

Ječné kroupy

Ve výrobku byla pod obalem zjištěna přítomnost živých škůdců.

Šunková klobása

Potravina zapáchal po kažení a měla svraštělý povrch. Potravina se nepovažuje za bezpečnou, pokud jeví známky kažení.

Při kontrole nebyly zjištěny nevyhovující teploty skladování tohoto výrobku. Výrobek měl neznámé datum použitelnosti.

Closed establishments
Tesco Stores ČR a.s.
Retail Tesco Stores ČR a.s.
Chebská 2934, 352 01 Aš
Occurrence of mice excrements
Hoa Nguyen Thi
Fast food Hoa Nguyen Thi
Libušská 319/126, 142 00 Praha
Occurrence of mice excrements
Risk of contamination of foodstuffs due to unsatisfactory premises
Inappropriate storing of foodstuffs
Tien An Dang
Retail Tien An Dang
Siřejovice 117, 410 02 Siřejovice
Occurrence of mice excrements
Failure to protect premises against the access of pests
Unavailable warm water supply - hygienic cleaning of dishes and glass impossible
Unavailable warm water supply for washing hands
Strongly neglected cleaning
Accumulation of waste
Filth on the floor
Filth on shelves or equipment
Premises used also for storing of items that could have impact on food quality or safety
DASIM s.r.o.
Pub, bar or casino DASIM s.r.o.
Slévačská 744/1, 198 00 Praha 9
Occurrence of mice excrements
Strongly neglected cleaning
Risk of contamination of foodstuffs due to unsatisfactory premises
Ivana Mouchová
Retail Ivana Mouchová
Strenice 24, 294 30 Strenice
Occurrence of insects
Failure to protect premises against the access of pests
Unavailable warm water supply - hygienic cleaning of dishes and glass impossible
Poor hygiene conditions on the toilets
Unavailable warm water supply for washing hands
Occurrence of mould at the premises
Occurrence of mould on the ceiling
Accumulation of waste
Filth on the floor
Filth on shelves or equipment
Damage of the ceiling
Risk of contamination of foodstuffs due to unsatisfactory premises
Potraviny U Kolářů s.r.o.
Retail Potraviny U Kolářů s.r.o.
Severní 1020, 258 01 Vlašim
Occurrence of mice excrements
Failure to protect premises against the access of pests
Unavailable warm water supply for washing hands
Occurrence of mould in cooling equipment
Strongly neglected cleaning
Accumulation of waste
Strong fouling of entire premises
Filth on the floor
Filth on shelves or equipment
Size or organisation of the premises for storing of foodstuffs fail to ensure good hygiene practice
KB Glass s.r.o.
Retail KB Glass s.r.o.
Srbická 464, 415 10 Teplice
Occurrence of insects
Foodstuffs damaged by pests
Unavailable running water supply
Unavailable warm water supply for washing hands
Failure to ensure waste water runoff
Filth on shelves or equipment
Jaroslav Kubík
Production Jaroslav Kubík
Kozinova 1201/4, 412 01 Litoměřice
Occurrence of mice excrements
Occurrence of dead mice
Occurrence of insects
Failure to protect premises against the access of pests
Unavailable warm water supply - hygienic cleaning of dishes and glass impossible
Unavailable warm water supply for washing hands
Damage of the walls
Damage of the ceiling
Risk of contamination of foodstuffs due to unsatisfactory premises
Informations
Risky websites and products

List of risky websites and products.

Term Dictionary

Definition of basic food industry term and concepts.

FAQ

Answers to your questions.