Go to:
Food pillory
Produkty rybolovu - chlazené

Maso vykazovalo smyslové odchylky - nežádoucí zápach po zkaženém mase a chyběly známky čerstvosti. Potravina se nepovažuje za bezpečnou, pokud jeví známky kažení.

Na místě nebyly k dispozici doklady o původu zboží.

Chlebíček s cikánkou 80g

V přepravce, ve které byly chlebíčky doručeny na provozovnu, pod papírem na dně přepravky a na některých chlebíčcích byl zjištěn výskyt myššího trusu.

Na provozovně ani u jiných namátkově vybraných potravin nebyl výskyt myššího trusu zjištěn. Kontrolovaná osoba má zavedeny postupy pro preventivní likvidaci škůdců.

 

VINO AZUL, CHARDONNAY 11% vol, 75 cl

Výrobek byl spotřebiteli nabízen jako "VINO", přičemž se ve skutečnosti jednalo o vinný nápoj (nápoj na bázi vína). Spotřebitel tak byl uváděn v omyl.

Ve výrobku byla zjištěna přítomnost syntetického barviva brilantní modř FCF, které nebylo uvedeno na obale.

Přídavek syntetických barviv do vína není povolen.

Pinot blanc, víno tiché, bílé, suché, alk. 12% obj.

V chuti a vůni vína byla patrná oxidáza.

Oxidáza vína je vadou, kdy víno má většinou velmi vysokou až nahnědlou barvu a chuť a vůni po jablkách.

Ve výrobku byl zjištěn nepovolený přídavek barviva amoniak - sulfitový karamel. Do medu nesmí být přidány, s výjimkou jiného druhu medu, žádné jiné látky včetně přídatných látek.

Obsah látky hydroxymethylfurfural byl téměř třicetkrát vyšší, než připouští příslušný právní předpis. Hydroxymethylfurfural (HMF) je látka, která vzniká například při vyšších teplotách během zpracování medu.

Med nevyhověl legislativním požadavkům na aktivitu enzymu diastáza. Aktivita enzymu klesá například stárnutím medu.

Párky

Potravina měla lepkavý povrch a kyselý zápach. Potravina se nepovažuje za bezpečnou, pokud jeví známky kažení.

Kontrolovaná osoba nebyla schopna doložit datum použitelnosti párků.

Datum použitelnosti stanovuje výrobce a ukončuje tak dobu, po kterou si potravina podléhající rychlé zkáze, při dodržování skladovacích podmínek, zachovává své specifické vlastnosti a splňuje požadavky na bezpečnost. Po tomto datu nesmí být potravina prodávána.

 

Salám s kápií, masný výrobek tepelně opracovaný

Potravina vykazovala známky kažení - zapáchala a nákroj byl oslizlý. Potravina se nepovažuje za bezpečnou, pokud jeví známky kažení.

Potravina měla prošlé datum použitelnosti.

Datum použitelnosti stanovuje výrobce a ukončuje tak dobu, po kterou si potravina podléhající rychlé zkáze, při dodržování skladovacích podmínek, zachovává své specifické vlastnosti a splňuje požadavky na bezpečnost. Po tomto datu nesmí být potravina prodávána.

Closed establishments
Duc Luu Pham
Retail Duc Luu Pham
Náměstí 5
Occurrence of mice excrements
Occurrence of mould on the walls
Filth on the walls
Filth on the floor
Filth on shelves or equipment
Damage of the walls
Jana Cardová
Retail Jana Cardová
Žernov 20, 512 63 Žernov
Accumulation of waste
Premises used also for storing of items that could have impact on food quality or safety
Premises used also for activities irrelevant to the food business operation
Occurrence of home animals at the premises
Size or organisation of the premises for production of foodstuffs fail to ensure good hygiene practice
Jakub Šikola
Production Jakub Šikola
Palackého 431, 281 01 Velim
Occurrence of mice excrements
Strongly neglected cleaning
Accumulation of waste
Strong fouling of entire premises
Filth on shelves or equipment
Damage of the walls
Inappropriate storing of foodstuffs
Zdeněk Veltruský
Retail Zdeněk Veltruský
ul. Pražská, 277 42 Obříství
Occurrence of mice excrements
Failure to protect premises against the access of pests
Strongly neglected cleaning
Filth on the floor
Inappropriate storing of foodstuffs
KRAZI s.r.o.
Pub, bar or casino KRAZI s.r.o.
Jar. Staši 157, 763 02 Zlín - Malenovice
Occurrence of mice excrements
Strongly neglected cleaning
Accumulation of waste
Jana Krutáková
Fast food Jana Krutáková
Libušina parc. č. 881, 690 02 Břeclav
Failure to protect premises against the access of pests
Filth on the walls
Filth on the floor
Damage of the walls
Damage of the ceiling
Premises used also for storing of items that could have impact on food quality or safety
Premises used also for activities irrelevant to the food business operation
Risk of contamination of foodstuffs due to unsatisfactory premises
Size or organisation of the premises for storing of foodstuffs fail to ensure good hygiene practice
Inappropriate storing of foodstuffs
Jaroslav Kudrna
Pub, bar or casino Jaroslav Kudrna
Horská 114, 543 71 Hostinné
Unavailable warm water supply - hygienic cleaning of dishes and glass impossible
Unavailable warm water supply for washing hands
Filth on the floor
Premises used also for activities irrelevant to the food business operation
Luděk Lepší
Restaurant Luděk Lepší
Nebílovy 9, 332 04 Nebílovy
Occurrence of mice excrements
Strongly neglected cleaning
Filth on the walls
Filth on the floor
Informations
Risky websites and products

List of risky websites and products.

Term Dictionary

Definition of basic food industry term and concepts.

FAQ

Answers to your questions.