Přejít na:
Potraviny na pranýři
Sendvičový nářez

Výrobek silně zapáchal po kažení. Potravina se nepovažuje za bezpečnou, pokud jeví známky kažení.

U potraviny nebyla uchována originální etiketa ani její kopie, takže nebylo možné určit datum použitelnosti potraviny stanovené výrobcem.

Med akátový květový

Na etiketě výrobku byl uveden neexistující výrobce. Více viz tisková zpráva SZPI ze dne 23.3.2018 "SZPI varuje prodejce a spotřebitele – na trhu se vyskytuje med s falešnými doklady".

 

Obsah látky hydroxymethylfurfural (HMF) byl několikanásobně vyšší, než je stanoveno v přílušném právním předpise. Hydroxymethylfurfural (HMF) je látka, která vzniká například při vyšších teplotách během zpracování medu.

Aktivita enzymu diastáza byla nižší, než je stanoveno v příslušném právním předpise. Aktivita enzymu klesá například stárnutím medu.

Med měl vyšší hodnotu vodivosti, než je stanoveno příslušnou vyhláškou.

HRÁCH ŽLUTÝ LOUPANÝ CELÝ

Uvnitř potraviny se vyskytovali živí i mrtví škůdci.

Výskyt škůdců byl zjištěn i na provozovně.

HRÁCH ŽLUTÝ LOUPANÝ CELÝ

Uvnitř potraviny se vyskytovali živí i mrtví škůdci.

Výskyt škůdců byl zjištěn i na provozovně.

Český med květový smíšený

Na etiketě výrobku byl uveden neexistující výrobce. Více viz tisková zpráva SZPI ze dne 23.3.2018 "SZPI varuje prodejce a spotřebitele – na trhu se vyskytuje med s falešnými doklady".

 

Na etiketě bylo uvedeno, že se jedná o med, avšak výrobek neměl charakteristické vlastnosti medu. Do medu se s výjimkou jiného druhu medu nesmí přidávat žádné jiné látky, ani látky přídatné.

Byl zjištěn nepovolený přídavek sladidel. Barva výrobku byla tmavohnědá s nádechem až do červenohněda. Vůně a chuť byly netypické pro med, chuť sladká, bylinná, ovocná, sladová. Aktivita diastázy (enzymu přirozeně se vyskytujícím v medu), byla pod stanovitelnou hodnotou. Obsah látky hydroxymethylfurfural (HMF) byl několikanásobně vyšší, než je stanoveno v příslušném právním předpise. HMF je látka, která vzniká například při vyšších teplotách během zpracování medu.

Med lesní - medovicový

Na etiketě výrobku byl uveden neexistující výrobce. Více viz tisková zpráva SZPI ze dne 23.3.2018 "SZPI varuje prodejce a spotřebitele – na trhu se vyskytuje med s falešnými doklady".

 

Na etiketě bylo uvedeno, že se jedná o med, avšak výrobek neměl charakteristické vlastnosti medu. Do medu se s výjimkou jiného druhu medu nesmí přidávat žádné jiné látky, ani látky přídatné.

Byl zjištěn nepovolený přídavek sladidel. Barva výrobku byla tmavohnědá s nádechem až do červenohněda. Vůně a chuť byly netypické pro med, chuť sladká, bylinná, ovocná, sladová. Aktivita diastázy (enzymu přirozeně se vyskytujícím v medu), byla pod stanovitelnou hodnotou. Obsah látky hydroxymethylfurfural (HMF) byl několikanásobně vyšší, než je stanoveno v příslušném právním předpise. HMF je látka, která vzniká například při vyšších teplotách během zpracování medu.

Ječné kroupy

Ve výrobku byla pod obalem zjištěna přítomnost živých škůdců.

Šunková klobása

Potravina zapáchal po kažení a měla svraštělý povrch. Potravina se nepovažuje za bezpečnou, pokud jeví známky kažení.

Při kontrole nebyly zjištěny nevyhovující teploty skladování tohoto výrobku. Výrobek měl neznámé datum použitelnosti.

Uzavřené provozovny
Tesco Stores ČR a.s.
Maloobchod Tesco Stores ČR a.s.
Chebská 2934, 352 01 Aš
Výskyt myšího trusu
Hoa Nguyen Thi
Rychlé občerstvení Hoa Nguyen Thi
Libušská 319/126, 142 00 Praha
Výskyt myšího trusu
Riziko kontaminace potravin z důvodu nevyhovujících prostor
Nevhodně skladované potraviny
Tien An Dang
Maloobchod Tien An Dang
Siřejovice 117, 410 02 Siřejovice
Výskyt myšího trusu
Provozovna nezabezpečená před pronikáním škůdců
Nezajištěný přístup k teplé vodě - nebyla možná hygienická očista nádobí nebo výčepního skla
Nezajištěn přístup teplé vody pro očistu rukou
Výrazně zanedbaný úklid
Hromadění odpadů
Nečistoty na podlaze
Nečistoty na regálech či zařízeních
Prostory provozovny využívány i pro skladování předmětů, které mohou ovlivnit kvalitu nebo bezpečnost potravin
DASIM s.r.o.
Pivnice, bar nebo herna DASIM s.r.o.
Slévačská 744/1, 198 00 Praha 9
Výskyt myšího trusu
Výrazně zanedbaný úklid
Riziko kontaminace potravin z důvodu nevyhovujících prostor
Ivana Mouchová
Maloobchod Ivana Mouchová
Strenice 24, 294 30 Strenice
Výskyt hmyzích škůdců
Provozovna nezabezpečená před pronikáním škůdců
Nezajištěný přístup k teplé vodě - nebyla možná hygienická očista nádobí nebo výčepního skla
Špatné hygienické podmínky na toaletách
Nezajištěn přístup teplé vody pro očistu rukou
Výskyt plísní na provozovně
Výskyt plísní na stropě
Hromadění odpadů
Nečistoty na podlaze
Nečistoty na regálech či zařízeních
Poškození stropu
Riziko kontaminace potravin z důvodu nevyhovujících prostor
Potraviny U Kolářů s.r.o.
Maloobchod Potraviny U Kolářů s.r.o.
Severní 1020, 258 01 Vlašim
Výskyt myšího trusu
Provozovna nezabezpečená před pronikáním škůdců
Nezajištěn přístup teplé vody pro očistu rukou
Výskyt plísní v chladicích zařízeních
Výrazně zanedbaný úklid
Hromadění odpadů
Výrazné znečištění všech prostor
Nečistoty na podlaze
Nečistoty na regálech či zařízeních
Velikost či uspořádání prostor pro skladování potravin neumožňuje správnou hygienickou praxi
KB Glass s.r.o.
Maloobchod KB Glass s.r.o.
Srbická 464, 415 10 Teplice
Výskyt hmyzích škůdců
Potraviny poškozené škůdci
Nezajištěný přístup k tekoucí vodě
Nezajištěn přístup teplé vody pro očistu rukou
Nezajištění odtoku odpadních vod
Nečistoty na regálech či zařízeních
Jaroslav Kubík
Výroba Jaroslav Kubík
Kozinova 1201/4, 412 01 Litoměřice
Výskyt myšího trusu
Výskyt mrtvých myší
Výskyt hmyzích škůdců
Provozovna nezabezpečená před pronikáním škůdců
Nezajištěný přístup k teplé vodě - nebyla možná hygienická očista nádobí nebo výčepního skla
Nezajištěn přístup teplé vody pro očistu rukou
Poškození stěn
Poškození stropu
Riziko kontaminace potravin z důvodu nevyhovujících prostor
Informace
Seznam rizikových webových stránek a výrobků

Konkrétní varování na co si dát pozor při nákupu nejen na internetu.

Slovníček pojmů aneb když se řekne

Vysvětlení základních pojmů potravinářské terminologie a pojmů použitých na webu Potraviny na pranýři.

Vysvětlení nevyhovujících parametrů

Popis nevyhovujících parametrů jednotlivých komodit potravin.

Nejčastější dotazy

Odpovědi na dotazy spotřebitelů.